Van der Slik en Dekker pakken winst in Mazda MaX5 Cup

In het voorprogramma van de traditionele Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort.

Deze werden afgelopen zaterdag 9 januari 2 races verreden in de Mazda MaX5 Cup. Deze spectaculaire klasse was op uitnodiging aanwezig en liefst 22 deelnemers grepen hun kans om voorafgaand aan het nieuwe seizoen, dat start tijdens de Paasraces op 26 maart 2016, hun auto uit de winterstalling te halen en deel te nemen aan 2 mooie races over 12 ronden.

Op een halfnatte baan liet Marcel Dekker (Dekker Racing) bij de kwalificatie de concurrentie achter zich en verzekerde zich van pole position voor race 1, gevolgd door Bart Wubben (B-Racing) op plek 2 en Wouter Sonderwal (Sonderwal Autosport, powered by SP-Support), die verraste met een 3e startpositie voor de eerste race.

Rudy Schilders (I.L. Motorsport Racing) kende bij de eerste race vanaf de 4e positie een prima start en schoot door naar de 2e positie achter Marcel Dekker en werd gevolgd door Sonderwal en Wubben. De rest van het veld, waaronder een aantal debutanten in de cup zoals jong talent Mika Morien en Arno Bultman, kwam ook ongeschonden door de Tarzanbocht om zich op te maken voor 12 ronden vermaak voor het aanwezige publiek.

Voor in het veld waren het Dekker en Van der Slik die vochten om de overwinning. Daar achter waren het eerst Wubben en later Schilders die van de natte baan raakten, waardoor Sonderwal de 3e plek kon innemen. Van der Slik trok uiteindelijk aan het langste eind en won de race met 0,124 seconden voorsprong op regerend kampioen Marcel Dekker. Sonderwal finishte de race op de 3epositie en haalde daarmee zijn allereerste podium in deze spectaculaire klasse.

Debutant Mika Morien liet zien in deze klasse goed mee te komen en finishte op een mooie 7e positie.

Tijdens de 2e race was er wederom veel actie op de baan. Een goede start voor Van der Slik en Sonderwal, die Marcel Dekker kon inhalen bij de start, waren het begin van een mooie race. Dekker en Schilders lieten echter zien dat de snelheid bij hun er goed inzat, en wisten Sonderwal in te halen. Frenk Vollebrecht mengde zich nog in het gevecht om plek 3, maar moest die strijd na een glijpartijtje helaas staken.

Ook verder in het veld waren zeer leuke en vooral faire gevechten te zien en werd voor iedere meter asfalt gestreden. Hofleveranciers op deze dag Dekker Racing (5 auto’s), SP-Support (4 auto’s) en Enjoy Racing (3 auto’s) zorgden er mede voor dat het veld goed gevuld was en dat meerdere debutanten konden snuffelen aan de gezelligheid en competitie binnen deze ontzettend leuke cup.

Marcel Dekker won uiteindelijk deze tweede race, op 0,589 gevolgd door Kevin van der Slik en Rudy Schilders, die zijn 3e plaats niet meer afstond.

De volgende ontmoeting van de Mazda MaX5 cup zal zijn tijdens de Paasraces op zaterdag 26 maart 2016.

Tekst: Wouter Sonderwal
Foto’s: Thomas Bakker